Få et tilbud på gulvafslibning i København

Træværk er det materiale, som egner sig bedst, når det handler om gulvbelægning. Træ er et materiale, som på én gang er organisk og særdeles dekorativt. Et trægulv bibringer en stue eller et værelse en hyggelig stemning og en varm atmosfære, som du ikke får med et gulv af beton, cement, epoxy, uretan, linoleum eller klik parket.

Et trægulv er behageligt at betræde – det bliver ikke fodkoldt i nær samme omfang som de før nævnte gulvtyper. Og hvis du vælger at få dit trægulv lud eller sæbe behandlet, får det et utroligt smukt og levende udtryk. Sæbe vil typisk være hvid pigmenteret, og dermed bleges det allerede lyse træ til en smuk og strålende hvid nuance. Et nylagt, sæbebehandlet trægulv kan lyse hele rummet op med et nærmest magisk skær – og den silkematte overflade føles fantastisk under fødderne.

Et slidt trægulv kræver professionel behandling

Desværre er sæbe behandlede trægulve samtidig særdeles udsatte over for slitage, da en sæbe behandling ikke på samme måde som en behandling med eksempelvis lak eller maling forsegler gulvbrædderne. Når den beskyttende hinde af sæbe, som dannes ved efterbehandlingen af gulvet og vedligeholdes gennem hyppig gulvvask med særlig sæbe, slides bort, er gulvets fibre blotlagt over for omgivelsernes påvirkning, og vil hurtigt tørre ud.

Herved får træværket en øget tendens til at danne splinter i overfladen, som samtidig bliver grå og trist på grund af indlejring af nedtrådt støv og skidt. Du vil især kunne iagttage disse tegn på slitage der hvor gulvet slides mest. Dertil kommer den gullige nuance, gulvet får i forbindelse med solfalming, der hvor lys indfaldet er mest markant. Og spildte væsker vil ikke længere blot lægge sig på gulvets overflade, men vil suges ned i de tørre og porøse fibre, hvor de vil danne grimme skjolder. Med en professionel gulvslibning kan du begynde forfra. Du kan læse mere om gulvafslibning København på gulvkanonen.dk