Hvad kan man bruge nummerpladeoplysning til?

Hvorfor tror du egentlig, at der er nummerplader på din bil med en del nummerpladeoplysninger?

Selv de mennesker, der ikke går op i det med at køre i biler, eje dem eller lignende, ved jo godt, at biler skal have nummerplader på sig med de karakteristiske bogstaver og tal.

I Danmark sker det med to bogstaver, så to tal og til sidst tre tal igen. Desuden er der i nyere tid også kommet det til, at der skal være en landekode, så kan man genkende, hvilket land bilen er fra, hvis man ikke lige er så god til at afkode den slags med det samme.

Herhjemme er vores landekode, “DK”, som oftest sættes til venstre for de andre oplysninger på nummerplade foran en blå baggrund for at indikere, at her har man at gøre med et samarbejde i EU-regi.

Andre lande bruger andre oplysninger, og sådan forandrer det sig fra land til land.

Men hvad kan man så bruge de oplysninger til herhjemme i Danmark?

Som det første så viser nummerpladen, hvem der ejer bilen. Man kalder det også registreringsoplysninger, og den slags knytter sig til nummerpladen og ikke bilen.

Derfor skal man huske at foretage omregistrering af bilen, når man køber en fra brugt, som blandt andet kunne være via biltorvet.dk, så bilen ikke er registreret til en anden person, når man eventuelt bliver stoppet og nummerpladen bliver tjekket op i et register.

Du skulle jo nødigt få at vide, at du skal møde i retten, hvis det er den tidligere, som denne oplysning knytter sig til.

I nyere tid har politiet i DK også fået en mulighed for at kunne skanne nummerplader, før de stopper bilisterne.

Så kan de med det samme se, om der er noget udestående på denne nummerplade, som kan være alt fra, at der mangler at blive betalt forsikring, til at man har glemt at betale en bøde.