Kom styrket igennem sorgen med sorgterapi

Døden er en naturlig del af tilværelsen – og det samme gælder sygdom, smertefulde brud og skilsmisser samt andre livsændrende begivenheder, som medfører et tab. Derfor er sorg og savn også helt naturlige menneskelige følelser som alle mennesker oplever i løbet af livet.

Men selv om sorg ikke er en sygelig tilstand kan man godt få brug for hjælp og støtte til at komme igennem den. Det kan være utroligt hårdt at skulle forholde sig til en hverdag som glider videre i sit eget tempo når man selv føler sig sat i stå af den følelses lavine som begivenheden sætter i gang.

Som pårørende til en nyligt afdød person eller et meget sygt familie medlem, eller som part i en hård skilsmisse eller et samlivs ophør, kan man føle sig drænet for energi fordi sorgen sluger alle kræfter og alt det overskud man skulle have brugt på at komme videre. Og derfor kan hjælp og støtte i form af sorgterapi være et særdeles nyttigt tiltag.

Hvad er sorgterapi?

Sorgterapi er en særlig form for terapeutisk arbejde hvor du får mulighed for at bearbejde din sorg. Med sorgterapi kan du gennemgå alle sorgens stadier i samarbejde med en dygtig og erfaren terapeut som har ekspertise inden for netop denne del af menneskets psyke. Sorgterapi kan foregå som individuel terapi eller i grupper.

Når du arbejder en til en med en sorgterapeut vil du kunne få hjælp til at genfinde de indre ressourcer som er nødvendige for at bearbejde dit tab og samtidig blive klogere på dig selv og de mekanismer som styrer dine tanker og følelser. Og i gruppe terapi vil du kunne søge støtten og fællesskabet med andre mennesker som gennemgår en sorg proces.

Du kan altid kontakte psykoterapeut Kirsten Klynge hvis du har brug for sorgterapi. Du kan læse mere på https://kirstenklynge.dk/kurser/sorg/ 

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *