Lær at brygge øl hjemmefra

Forstil dig at du sidder på terrassen en dejlig sommerdag, sammen med dine bedste venner og familie, solen skinner, der er gang i grillen og i glassene er der ikke supermarkedet billigste øl, men i stedet for din egen øl, som du selv har brygget og den passer perfekt til det mad, der ligger på grillen.

I de sidste par år, er der sket en stigning i ølbrygning, efter at mange microbryggerier har vist danskerne, at der kan være stor forskel på øl og det er en sjov og spændende hobby. Det er en hobby som man kan dyrke som glad amatør, men også en hobby, hvor du kan nørde og nyde de mange tekniske detaljer, der gør forskellen på en god øl og en fantastisk øl.

Lær at brygge øl

Har du fået lyst til at lære at brygge øl, er det muligt at købe et startsæt hos et firma, der sælger udstyr og ingredienser til ølbrygning. Et startsæt giver dig en mulighed for at lave en absolut hæderlig basis øl og du kan finde ud af om ølbrygning er noget for dig, uden at det har kostet dig en formue. Ofte er det også muligt at deltage i et ølkursus og lære hvordan du bygger øl. Det tager som regel en eftermiddagstid og foregår under hyggelige omstændigheder. Det er en god ide at arrangerer transport hjem, da du vil have omkring 20 liter øl med hjem. Det er lidt bøvlet at tage med i bussen.

Er ølbrygning noget for dig, kan du efterhånden som du bliver dygtigere og bedre, investerer i bedre brygudstyr og du kan begynde at eksperimenterer med forskellige ingredienser og brygmetoder. 

Der findes mange bøger, videoer mm, hvor du kan lære mere om ølbrygning. Personalet hvor du køber dine ingredienser, er også en god kilde til viden og inspiration.