Skab en eventyrlig have med et spejlbassin

Er din have kedelig at se på? Får du ikke rigtig brugt den, fordi den jo bare er en græsplæne? Så kan du gøre den mere eventyrlig og spændende med et spejlbassin. En masse smukke blomster går man heller ikke galt i byen med, og de to ting passer godt sammen.

Et spejlbassin er et lavt bassin med vand, der spejler solens stråler og havens planter. Det er typisk kun 5 cm dybt, men kan give en følelse af magi i haven, fordi de 5 cm kaster solens stråler tilbage i alle retninger.

Afgrænsningen er vigtig

Vil du anlægge et spejlbassin, så bør du gøre det ordentligt fra starten. Få lagt en græskant rundt om det, og giv det en klar afgrænsning til plænen. Hvis du sjusker med afgrænsningen, vil den med tiden kun blive mere sjusket at se på, og du vil blive mindre glad for dit spejlbassin.

Sørg for at lave det gode forarbejde, når du graver dit bassin ned. Så er vedligeholdelsesarbejdet nemmere, og grænsen mellem dit bassin og din plæne forbliver smuk og tydelig.

Stor magi med lidt arbejde

At anlægge et spejlbassin er ikke et særligt stort arbejde. Heller ikke selvom du er grundig med græskanten. Det er faktisk ret nemt at grave et spejlbassin ned. Det skal jo ikke så langt ned, når det kun er 5 cm dybt.

Når du har lagt den lille mængde arbejde, der skal til, så kan du nyde dit spejlbassin i mange år. Dyrene i din have kan have nytte af det, og det kan give liv og bevægelse i haven. Et spejlbassin kan endda give en helt magisk stemning og få din have til at virke eventyrlig.

Pynter du dit spejlbassin med nogle smukke blomster, kan du også skabe en romantisk stemning. Din kæreste vil elske dig for en lille picnic ved siden af svømmende blomster og med magi i luften.