Tag flødekartofler med til sammenskudsgilde

De fleste forældre kender det, at der kommer en invitation til et arrangement i børnehaven eller i skoleklassen, hvor alle skal have en ret med. Det er selvfølgelig superhyggeligt at skulle mødes med de andre forældre og få mulighed for at se sit barn være sammen med sine venner. Det kan dog også være noget af en byrde for mange. I en travl hverdag kan det være svært at få tid til at lave en ret, som I kan tage med. Det kan derfor være, at du er rimelig meget på bar bund, når invitationen kommer. 

Hvis du gerne vil lave en nem ret, som samtidig er mættende, er det en god ide for dig, at du overvejer at lave flødekartofler. Det er super simpelt, og når først du har smidt kartoflerne i ovnen, har du tid til at lave andre ting, inden maden er færdig, og I skal af sted. Det er med til at gøre, at du netop kan nå en række af de ting, som du gerne vil, inden I skal mødes på skolen eller i børnehaven.

Fordelen ved flødekartofler er, at både børn og voksne kan lide dem, og at stort set alle kan spise dem. Medmindre der er nogle forældre, der er på slankekur eller er veganere, vil de nyde at sætte tænderne i de lækre flødekartofler, som du har lavet. Det gør også, at det er noget mad, der vil vække stor begejstring, så det er en god ide, at du laver rigeligt af det. 

Du kan vælge at følge en klassisk opskrift, hvor du bruger løg, kartofler og fløde til retten. Den vil særligt være god, hvis det er en børnehave eller de mindre klasser i folkeskolen. Er det ældre børn og voksne, der skal spise maden, kan du dog sagtens variere den. Du kan for eksempel få inspiration på dk-kogebogen.dk, hvor de har en opskrift med hvidløg.